ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські хірурги прооперували 17-річну дівчину із небезпечним утворенням у вусі

Олег Дерев'янко

|

Отохірурги Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» успішно прооперували 17-річну дівчину, в якої було небезпечне утворення у вусі, яке руйнувало кістку. Про це Львівському порталу повідомили в Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит».

Юлію з Вінницької області турбували сильні болі у вусі. Місцеві лікарі діагностували проблему з аденоїдами та рекомендували їх видалення, що й було зроблено у 2023 році. Однак, навіть після операції, стан Юлі не покращився. З вуха постійно витікав гній, а біль був таким сильним, що дівчина вимушена була рятуватися знеболювальними ліками. Окрім болю у вусі, Юлію турбувало запаморочення.

Дівчина, керуючись відгуками, звернулася до Центру дитячої медицини лікарні «Охматдит». Лікарі провели обстеження і діагностували у пацієнтки холестеатому – пухлину в вусі, яка схильна до стрімкого росту, інфікування та руйнування кістки.

«Це епідермальний утвір, який може виникати в середньому вусі за барабанною перетинкою. Належить за своєю сутністю до доброякісних, але за перебігом – до злоякісних, оскільки загрожує життю пацієнта. Хвороба може бути вродженою, а також може виникати внаслідок рецидивуючих, секреторних або хронічних середніх отитів», – пояснюють медики.

Холестеатома постійно росте і може проникнути в порожнину черепа, спричинивши небезпечні для життя ускладнення.

Лікарі прийняли рішення про термінове хірургічне втручання. Операція виявилась складною через близьке розташування холестеатоми до великих судин, лицевого нерва та оболонок головного мозку.

Розмір пухлини був вражаючим – 5х7х2 сантиметрів. Її вдалося повністю видалити, усунувши тим самим загрозу для життя пацієнтки.

Операція пройшла успішно. 17-річну дівчину виписали з лікарні та надалі перебуватиме під подальшим спостереженням спеціалістів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *