ОСТАННІ НОВИНИ

Двох колаборантів з Харківщини та Луганщини засудили за «здачу» українських патріотів

Олег Дерев'янко

|

Суд виніс вироки двом колаборантам, які «здавали» українських патріотів окупантам під час боїв за Харківщину та Луганщину. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

За даними відомства, фермер-колаборант із Сватівського району на Луганщині, під час захоплення громади в березні 2022 року, «наводив» окупантів на помешкання учасників руху опору.

Також зловмисник «підказував» домашні адреси односельчан, які виїхали на підконтрольну Україні територію або мають проукраїнську позицію.

Таким чином він допомагав рашистам грабувати оселі місцевих жителів та «розквартировувати» в них російських вояків. Крім того, колаборант на власному авто возив командування окупаційного угруповання рф поблизу лінії фронту.

За це поплічник агресора отримав перепустку, яка дозволяла йому вільно пересуватись по всій тимчасово окупованій території регіону.

Співробітники СБУ затримали колаборанта одразу після деокупації частини Луганщини. Він отримав 12 років тюрми.

Інший засуджений, ворожий пособник із Чугуївського району на Харківщині, у період захоплення громади орієнтував окупантів на місцевості та «зливав» рашистам адреси українських патріотів.

Після цього російські військові разом зі своїм поплічником вдиралися в оселі людей, викрадали їх, а потім грабували їхнє майно.

Під час звільнення району Служба безпеки встановила місцеперебування зловмисника і затримала його. Він отримав 11 років тюрми.

За даними Харківської обласної прокуратури, мова йде про 37-річного чоловіка, який забезпечував військовослужбовців держави-агресорки одягом. Також, аби подбати про їхній комфорт, привіз до місця їхньої дислокації піч «буржуйку».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *