ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові народилась дівчинка вагою більше 5,5 кг

Наталя Дуляба

|

У лікарні святої Анни, що на вул. Мечникова у Львові, народилась дівчинка-богатирка з вагою понад 5,5 кг та зростом 60 см. Про це Львівському порталу повідомили у Першому медоб’єднанні.

Немовля з’явилось на світ 20 травня, дівчинку назвали Златою. При народженні її вага становила 5550 грамів, а зріст – 60 сантиметрів.

Медики кажуть, що малюки з великою масою тіла складають близько 6-10% від загальної кількості новонароджених в лікарні. Але Злата своїми богатирськими вагою і зростом здивувала навіть бувалих акушерів-гінекологів.

Немовля та її мама, 24-річна Христина, почуваються добре. Це були перші пологи жінки.

«На 41-му тижні вагітності у Христини нарешті почалися перейми. Акушери-гінекологи спершу хотіли пустити Христину в природні пологи, бо гадали, що вага немовляти становить близько 4 кг. Однак обстеження показало, що дитина значно більша і перевищує розмір пологових шляхів. Лікарі зважили всі “за” і “проти” та ухвалили рішення про проведення кесаревого розтину», – кажуть у лікарні святої Анни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: лікарня святої Анни

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *