ОСТАННІ НОВИНИ

БЕБ вилучило незаконне обладнання з тютюнової фабрики контрабандиста Альперіна

Олег Дерев'янко

|

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) провели обшуки на виробництві та складах підприємства, яке має ліцензію на офіційне виробництво тютюнових виробів. Про це Львівському порталу повідомили в Бюро економічної безпеки.

Згідно з інформацією відомства, згадану компанію пов’язують з відомим підсанкційним одеським контрабандистом. За даними Економічної правди, мова йде про Вадима Альперіна.

Під час обшуків правоохоронці вилучили лінію для виробництва тютюнових виробів, на якій незаконно виготовляли сигарети.

Раніше детективи БЕБ встановили, що товариство-ліцензіат, спільно з підконтрольними компаніями нелегально виробляє та продає сигарети з підробленими марками акцизного податку.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що бізнесмен Вадим Альперін обвинувачується зі спільниками у створенні злочинної організації, яка шляхом махінацій незаконно завозила товари в Україну. За версією слідства, збитки склали понад 63,8 млн грн. Альперін також знаходиться під санкціями РНБО.

Також, раніше Альперін намагався підкупити слідство за 800 тисяч доларів, аби його справу передали з НАБУ і САП до поліції.

12 жовтня 2023 року Вищий антикорупційний суд закрив справу проти одеського підприємця Вадима Альперіна, якого президент Володимир Зеленський називав одним із «хрещених батьків контрабанди».

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 22 березня 2024 року скасувала постанову про закриття кримінального провадження щодо одеського бізнесмена Вадима Альперіна та призначила повторний судовий розгляд справи про корупційну схему на митниці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *