ОСТАННІ НОВИНИ

12 тисяч українських дітей Кремль відправить у табори «перевиховання», – Рух опору

Наталя Дуляба

|

На літні канікули понад 12 тисяч українських дітей із тимчасово окупованої Луганщини росіяни відправлять у різні регіони РФ на «перевиховання». Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Про плани щодо «відпочинку» українських дітей у так званих таборах вже озвучив місцевий гауляйтер Леонід Пасєчнік. Там школярі протягом 21 дня проходитимуть пропагандистський вишкіл на «великороса».

Заняття дітям проводитимуть, зокрема «герої» так званої СВО. Залучення кремлівських бойовиків до виховних процесів молодого покоління у Росії та тимчасово окупованих нею територіях – дуже поширена практика, відзначають партизани.

«Зауважимо, під час таких занять вже фіксувались випадки фізичного насилля та сексуальних домагань. Окупанти усіма силами намагаються приховувати ці факти, втім небайдужі громадяни фіксують ці злочини і передають Центру національного спротиву, аби в майбутньому притягнути злочинців до відповідальності», – йдеться у повідомленні.

Так, ще восени 2023 року стало відомо про численні випадки насильства та домагань з боку так званих «казаків» в окупованій Запорізькій області. Їх призначили «охороняти» там школи, натомість окупанти займалися рукоприкладством, психологічним насильством, деякі діти стали жертвами сексуального насильства.

Невдовзі місцеве підпілля ліквідувало чотирьох російських «казаків».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *