ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відклали підняття вартості проїзду при оплаті готівкою

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради на три місяці відтермінував підняття вартості готівкової оплати проїзду у громадському транспорті. Таким чином до вересня паперовий квиток й надалі коштуватиме 20 грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Ще при переході на е-квиток у міськраді передбачили, що вартість проїзду при оплаті готівкою має зрости з 20 до 25 грн із 1 червня 2024 року. Таку опцію передбачали спеціально, аби стимулювати все більше львів’ян переходити на «ЛеоКарт».

Втім зараз це здорожчання відклали до вересня.

«Ще раніше ми задекларували, що готівка має бути найменш зручним і найбільш дорогим способом оплати. Ми за безготівку оплату, тож популяризуємо використання ЛеоКарт та банківських карток. Але розуміємо, що зараз не той час, щоб підвищувати тарифи.  І сьогодні виконком відтермінував цю норму на три місяці, щоб не створювати мешканцям додаткового фінансового навантаження. Тож до вересня вартість поїздки при оплаті готівкою залишається на рівні 20 грн», – прокоментував директор департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

За словами посадовця, близько 19% поїздок у громадському транспорті Львова оплачують готівкою, тенденція до зниження цього показника є.

Нагадаємо, нові тарифи на проїзд у громадському транспорті Львова затвердили наприкінці 2023 року. Це зробили у зв’язку із введенням електронного квитка «ЛеоКарт».

Вартість проїзду залежить безпосередньо від форми оплати. Найдорожче коштує проїзд при оплаті готівкою водію – 20 грн, при оплаті банківською карткою – 15 грн, а найдешевше виходить із «ЛеоКартом» – 13 грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *