ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі водій розкаявся і отримав умовний термін за смертельний наїзд на жінку

|

Дрогобицький міськрайонний суд визнав винним Ігоря Скородинського у смертельній ДТП, але звільнив від покарання, призначивши рік іспитового терміну, повідомляє ZAXID.NET.

Аварія трапилася 28 лютого 2024 року. ор Скородинський за кермом Renault Scenic виїжджав з двору будинку у Дрогобичі заднім ходом і не помітив 80-річну жінку, яка йшла дорогою по вулиці Самбірській.

Згідно з матеріалами справи, пішохідка отримала тяжкі тілесні ушкодження, від яких померла 3 березня у Дрогобицькій міській лікарні. Обвинувачений повністю визнав провину й розкаявся. Він розповів, що намагався надати потерпілій першу медичну допомогу, а його батько поїхав з нею у лікарню. Згодом Ігор Скородинський оплачував лікування та дав гроші на похорон.

Обвинувачений просив суд не забирати водійські права, оскільки він з дружиною їздить на роботу у Дрогобич з села Дережичі. Крім цього, він переконував, що змушений часто їздити до родички, яка хворіє. Представник потерпілої у ДТП також просив суд не карати чоловіка.

Суддя Юрій Кучаковський визнав Ігоря Скородинського винним у порушенні правил ПДР, які призвели до смерті людини, (ч. 2 ст. 286 ККУ), але призначив рік іспитового терміну. Крім цього, обвинувачений має сплатити 13 тис. грн за судові експертизи. Вирок можна оскаржити у Львівському апеляційному суді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *