ОСТАННІ НОВИНИ

Соратниці Путіна заочно оголосили ще одну підозру в Україні

Наталя Дуляба

|

Російській високопосадовиці Валентині Матвієнко заочно оголосили підозру в Україні за санкціонування повномасштабного вторгнення РФ. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Спецслужби задокументували нові злочини Валентини Матвієнко – голови Ради федерації федеральних зборів РФ, яка сприяє російській війні проти України. Фігурантка входить до найближчого кола соратників Владіміра Путіна та санкціонувала повномасштабне вторгнення Росії.

Для цього, за даними слідства, Матвієнко підписала рішення верхньої палати російського парламенту про введення військ країни-агресора на територію України.

Крім того, посадовиця погодила ратифікацію угод щодо «приєднання» тимчасово окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до складу РФ. Встановлено, що Матвієнко координує поширення кремлівського режиму на захоплених територіях України під виглядом їхньої інтеграції в «законодавче поле» Росії.

Також вона продовжує публічно поширювати фейки про Сили оборони України та ситуацію на фронті. У ході численних виступів в ефірах російських пропагандистських телеканалів посадовиця заперечує існування України як суверенної держави і закликає до її повного захоплення.

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності Валентини Матвієнко проти України.

Їй заочно оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Зазначимо, що раніше Матвієнко вже отримала заочну підозру ще за двома статтями Кримінального кодексу України. Серед яких – підбурення до розв’язання та ведення агресивної війни.

Оскільки зловмисниця перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *