ОСТАННІ НОВИНИ

Деякі підрозділи Генштабу оптимізують на 60%

Наталя Дуляба

|

Штат деяких структурних підрозділів та органів військового управління Генштабу планують скоротити на 60%. Цими фахівцями посилять бойові військові частини й органи управління оперативного та тактичного рівнів. Про це повідомив під час брифінгу начальник Головного управління оборонного планування Генштабу ЗСУ Євгеній Острянський.

За словами бригадного генерала, у лютому-березні у Генштабі провели функціональне обстеження, за результатами якого вирішили оптимізувати штатну чисельність деяких структурних підрозділів та органів військового управління. Цей процес включає розформування низки військових організаційних структур, формування нових, а також проведення оптимізації уже існуючих.

Все це дозволить усунути дублювання функцій, а також зменшити штатну чисельність на 60%. При цьому військовослужбовцями Генштабу, які потраплять під оптимізацію, посилять ті структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ.

«Вивільненим особовим складом плануємо доукомплектувати органи управління оперативного та тактичного рівнів, а також бойові військові частини. Це в свою чергу дасть змогу здійснювати ротації підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання в зоні бойових дій. Ми розуміємо, що в умовах війни в першу чергу повинні посилюватися ті структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ», – підкреслив Євгеній Острянський.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський ще в середині березня заявив про запуск ротації з передової.

Станом на середину квітня Генштаб відзвітував, що планова ротація військових із фронту триває, незважаючи на посилення атак окупантів. На перепочинок відправляють по черзі ті бригади, які воюють із початку повномасштабного вторгнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *