ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові можуть обмежити кількість пільгових поїздок

Олег Дерев'янко

|

У Львові розглядають питання щодо встановлення ліміту в 60 поїздок на місяць для пільговиків, які користуються ЛеоКарт. Це обмеження не стосуватимуться учасників бойових дій та учнів. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило повідомив, що після запуску безготівкової оплати проїзду у посадовців є аналітичні дані про кількість поїздок пільговиків у громадському транспорті.

«На сьогодні один власник пільгової ЛеоКарт реєструє в середньому 18 поїздок в місяць. Але є люди, які впродовж місяця здійснюють 100, 200  і більше поїздок. В нас навіть є рекордсмен, який за місяць зареєстрував 452 поїздки. Оскільки за кожну завалідовану пільгову поїздку кошти перевізникам оплачує місто, це є досить суттєве навантаження на міський бюджет», – розповів директор.

Він зазначив, що зараз обговорюється можливість обмеження пільгового проїзду для власників ЛеоКарт до 60 поїздок на місяць. Це дозволить зекономити міському бюджету понад 30 млн грн в рік. Водночас 60 поїздок буде достатньо, щоб людина могла двічі на день безкоштовно користуватися громадським транспортом. Це обмеження не торкнеться учасників бойових дій та учнів.

Нагадаємо, зараз у Львові для власників пільгових ЛеоКарт проїзд у міському транспорті є безоплатний та безлімітний. Оформити таку картку мають можливість 30 категорій пільговиків. Також право на безоплатний проїзд мають учні – власники відповідної учнівської ЛеоКарт.

Загалом станом на травень 2024 року мешканцям видано 267 тис. персоналізованих транспортних карток ЛеоКарт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *