ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині – надзвичайна пожежна небезпека

Олег Дерев'янко

|

У п’ятницю, 24 травня, у Львові та області зберігатиметься надзвичайна пожежна небезпека. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському регіональному центрі з гідрометеорології.

За даними синоптиків, 24 травня у північних районах Львівської області місцями очікується надзвичайна (V клас) та висока (IV клас) пожежна небезпека. У південних районах очікується мала (II клас) та середня (III клас) пожежна небезпека.

Як відомо, за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам загрожує від 3 060 до 6 120 грн штрафу, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн.

А у воєнний час такі дії прирівнюють до диверсій, що передбачає кримінальну відповідальність (ув’язнення, строком від 10 до 15 років).

За даними обласного управління ДСНС, з 22 на 23 травня зареєстровано 18 пожеж, з них – 5 сухої трави.

Саме через людську легковажність у таких умовах можуть виникати масштабні пожежі. Громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду, викидаючи недопалки на узбіччя доріг, залишаючи сміття у лісах або спалюючи його на присадибних ділянках.

На те, аби загасити значні пожежі в екосистемах, вогнеборцям потрібно багато часу та ресурсів. Тому мешканців Львівщини закликають робити все можливе, щоб не допустити виникнення займань. Дотримуйтеся правил безпеки, не розпалюйте багаття у лісах, полях та інших відкритих територіях. У жодному випадку не покидайте місце відпочинку, якщо не загасили вогнище!

Якщо ви помітили займання в лісах, лісосмугах та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101»!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *