ОСТАННІ НОВИНИ

Завдяки «коридорам солідарності» Україна отримала близько 50 мільярдів євро

Ольга Денисяка

|

«Коридори солідарності» ЄС уже два роки дають змогу експортувати українські товари на європейський та світовий ринки, завдяки чому в українську економіку надійшло до 50 мільярдів євро. Про це йдеться у заяві єврокомісара з питань транспорту Адіни Велян з нагоди другої річниці діяльності «коридорів солідарності», передає Укрінформ.

«Два роки тому «коридори солідарності» дозволили реорганізувати логістичні шляхи через Східну Європу, щоб забезпечити дієздатність економіки України й Молдови та уникнути глобальної продовольчої кризи. На цей час вони забезпечили близько 50 мільярдів євро надходжень в економіку України. Водночас вони зміцнили економічні зв’язки України з ЄС, імпорт з якого на сьогодні становить близько 107 мільярдів євро», – зазначила Велян.

За даними Єврокомісії, використання «коридорів солідарності» дозволило Україні експортувати на зовнішні ринки понад 136 мільйонів тонн продукції, включаючи зерно, мінерали та сталь, та ввезти більше як 52 мільйони тонн товарів, зокрема пальне, автомобілі, добрива, військову та гуманітарну допомогу.

Після поновлення діяльності Чорноморського транспортного коридору «коридори солідарності» ЄС продовжують відігравати важливу роль, зокрема, в експорті українського продовольства та в імпорті необхідної Україні продукції.

Як повідомлялося, у відповідь на блокування Росією чорноморських портів України у травні 2022 року Єврокомісія представила так званий План дій щодо «коридорів солідарності», який дозволив утворити альтернативні логістичні маршрути, що дозволяють перевозити товари залізницею, автомобільним транспортом та внутрішніми водними шляхами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *