ОСТАННІ НОВИНИ

Пентагон відреагував на запуск Росією протикосмічної зброї на шляху супутника США

Олег Дерев'янко

|

У Пентагоні у відповідь на запуск Росією супутника, який США називають протикосмічною зброєю, заявили про готовність захищати інтереси Сполучених Штатів у космосі, водночас зберігаючи стабільне космічне середовище. Про це заявив речник Міністерства оборони США Патрик Райдер, повідомляє Європейська правда.

Райдер підтвердив, що 16 травня Росія запустила супутник на низьку навколоземну орбіту, який у Пентагоні оцінюють як протикосмічну зброю, імовірно, здатну атакувати інші супутники на низькій навколоземній орбіті.

Росія розмістила цю нову протикосмічну зброю на тій самій орбіті, що й урядовий супутник США, додав речник. Цей російський супутник нагадує раніше розгорнуті Росією контркосмічні вантажі 2019 і 2022 років.

У цьому контексті США «несуть відповідальність за готовність захищати і обороняти космічну сферу і забезпечувати безперервну і безперебійну підтримку Об’єднаних збройних сил і Об’єднаних контингентів», зауважив Райдер.

«І ми продовжимо балансувати між необхідністю захисту наших інтересів у космосі і бажанням зберегти стабільне і стійке космічне середовище», – сказав речник Пентагону.

Нагадаємо, американська розвідка вважає, що 16 травня Росія запустила супутник, який є зброєю, здатною оглядати і атакувати інші супутники у космосі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *