ОСТАННІ НОВИНИ

На 22 травня в Україні знову ввели графіки знеструмлення

Андрій Котенський

|

У середу, 22 травня, по всій території України через дефіцит електроенергії знову буде запроваджено графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів, повідомило «Укренерго».

На споживачів очікує дві черги відключень – із 00:00 до 07:00 та з 18:00 до 24:00 доби. Із 07:00 до 18:00 застосування обмежень не прогнозується.

Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується.

Відключення можуть бути не застосовані якщо споживачам вдасться не перевищити визначених обсягів лімітів споживання.

Нагадаємо, головна причина застосування заходів обмеження – наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Дізнатися свою групу відключень можна:

  • На сайті «Львівобленерго» в розділі «Чому немає світла»;
  • У чат-боті «Львівобленерго» у Viber (для побутових споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго» у Telegram (для побутових споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго Бізнес» у Viber (для юридичних споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго Бізнес» у Telegram (для юридичних споживачів).

Зазначимо, «Укренерго» ввело графіки відключень у всіх регіонах України. У Львові та області графіки аварійних знеструмлень запровадили з 14 травня через брак потужності в енергосистемі, що виникла через атаку рашистів.

Як відомо, людей закликають не вмикати енергоємні електроприлади з 19:00 до 22:00 год та застосовувати енергозберігальні лампи. У цей період доби закликають не користуватися кондиціонерами, електрочайниками, порохотягами, бойлерами, обігрівачами, прасками, пральними машинами, мікрохвильовими печами та електропічками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *