ОСТАННІ НОВИНИ

Економимо світло. На Львівщині також скрутять рекламну підсвітку та вуличне освітлення

Андрій Котенський

|

Громади Львівщини закликають вжити заходи щодо економії електроенергії щоб запобігти застосуванню обмежень електропостачання та збалансувати енергосистему. Зокрема, рекомендовано зменшити вуличне освітлення та рекламну підсвітку. Про це повідомили у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської обласної військової адміністрації.

Через пошкодження енергоінфраструктури в Україні людей та громади закликають економити.

«Ми звертаємось до громад, щоб вони переглянули графіки ввімкнення та вимкнення вуличного освітлення, зменшивши інтенсивність. Також розглянули доцільність роботи фонтанів, освітлення фасадів будинків, пам’ятників. Все для того, щоб збалансувати нашу енергосистему та уникнути вимкнень», – зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Також, голів ОТГ просять провести роз’яснювальну роботу серед представників малого та середнього бізнесу щодо зменшення споживання електроенергії закладами бізнесу, в тому числі зменшення її використання для рекламних щитів і вивісок. А також довести до керівників бюджетних організацій щодо необхідності вжиття заходів з економії електроенергії.

Як відомо, після останніх ракетних ударів, українській енергосистемі важко втримати баланс виробництва та споживання електроенергії. Про аварійні відключення електроенергії у Львівській області наразі не йдеться. Але важливо допомогти енергосистемі вцілому.

Людей закликають не вмикати енергоємні електроприлади з 19:00 до 22:00 год та застосовувати енергозберігальні лампи.

У цей період доби закликають не користуватися кондиціонерами, електрочайниками, порохотягами, бойлерами, обігрівачами, прасками, пральними машинами, мікрохвильовими печами та електропічками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *