ОСТАННІ НОВИНИ

Вже 150 тисяч українців успішно авторизувалися у застосунку «Резерв+», – Міноборони

Олег Дерев'янко

|

Станом на ранок суботи, 18 травня, вже 150 тисяч громадян України успішно авторизувалися в застосунку «Резерв+». Ще сотні тисяч запитів – у черзі. Про це Львівському порталу повідомили в Міністерстві оборони України.

В Міноборони наголосили, що застосунок захищений від DDOS-атак та намагань ворога його зламати, тому функція авторизації може працювати не у всіх одночасно.

«Технічна команда працює 24/7, виправляє всі помилки та реагує на зауваження. Дякуємо, що показуєте приклад відповідальності! Та нагадуємо, що термін для оновлення даних – 60 днів, тож виконати обов’язок встигнуть всі», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. З остаточного варіанту документа зникло положення про умови демобілізації.

Серед іншого закон передбачає, що чоловіки віком 18-60 років зобов’язані протягом 60 днів (тобто до середини липня) оновити свої облікові дані у військкоматі, центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) або в електронному кабінеті військовозобов’язаного. Також військовозобов’язані на час дії воєнного стану повинні постійно мати при собі військово-обліковий документ та пред’являти його на вимогу поліції чи працівників ТЦК.

Крім того, у Міноборони запевнили, що реєструватись в е-кабінеті військовозобов’язаного (застосунок «Резерв+») можна за бажанням. Покарання за відсутність власного профілю не буде.

Застосунок «Резерв+» вже доступний для завантаження на App Store та Google Play.

Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію про себе з реєстру «Оберіг».

З 18 червня у «Резерв+» також зʼявиться QR-код, відсканувавши який, відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *