ОСТАННІ НОВИНИ

У Німеччині закликали до захисту неба України з території НАТО

Олег Дерев'янко

|

У Соціал-демократичній партії Німеччини (СДПН) канцлера Олафа Шольца почали лунати голоси за те, щоб західні війська взяли участь у захисті від російських повітряних ударів по Україні. Про це повідомляє Європейська правда.

Депутат закликає до надання допомоги українським збройним силам відбивати повітряні атаки Росії у тому числі та за підтримки Німеччини.

«У нинішній військовій ситуації я вважаю необхідним і відповідальним розміщення німецьких зенітних ракетних військ на території НАТО на кордоні з Україною з метою захисту повітряного простору над Західною Україною – наприклад, за допомогою систем Patriot”, – сказав експерт СДПН з питань оборони Джо Вайнгартен.

За його словами, з огляду на масовані російські обстріли недостатньо постачати системи протиповітряної оборони та боєприпаси у прифронтові регіони. Обмежені ресурси української протиповітряної оборони могли б використовуватися більш ефективно, якби країни НАТО забезпечили безпеку повітряного простору на заході охопленої війною країни, зазначив депутат.

Вайнгартен підкреслив, що для цього не потрібно розміщувати західні війська в Україні.

«Ми повинні агітувати за таку підтримку та участь у найближчих сусідів України, насамперед у Польщі, Словаччині та Угорщині», – вважає німецький політик.

Утім, лідер парламентської фракції СДПН Рольф Мютценіх нещодавно чітко висловився проти захисту повітряного простору України з боку НАТО.

«Парламентська фракція СДПН на це не погодиться», – сказав Мютценіх.

Тепер, вперше, з такою вимогою виступають і депутати СДПН.

«Україна також захищає німецьку свободу, ми не повинні відмовлятися від неї зараз», – попередив Вайнгартен.

Його колега по парламентській групі Андреас Шварц називає протиповітряну оборону «ахіллесовою п’ятою» української армії.

«В Україні не вистачає оборонних систем і ракет для захисту важливої інфраструктури та населення», – каже Шварц.

Тому, за його словами, необхідно розглядати альтернативи: «Це також містить ідею забезпечення оборони України з боку країн-членів альянсу НАТО».

Депутати від інших коаліційних партій, Зелених і ВДП, раніше висловлювали симпатію до пропозиції захистити західні регіони України з території НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *