ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині оголосили надзвичайну пожежну небезпеку

Олег Дерев'янко

|

У неділю, 19 травня, у Львові та області зберігатиметься надзвичайна пожежна небезпека. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському регіональному центрі з гідрометеорології.

За даними синоптиків, 19 травня на більшій частині території Львівської області оголошено надзвичайний (V клас) рівень пожежної небезпеки. У південних районах місцями очікується висока (IV клас) та середня (III клас) пожежна небезпека.

Як відомо, за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам загрожує від 3 060 до 6 120 грн штрафу, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн.

А у воєнний час такі дії прирівнюють до диверсій, що передбачає кримінальну відповідальність (ув’язнення, строком від 10 до 15 років).

За даними обласного управління ДСНС, за минулу добу на Львівщині виникло 27 пожеж сухостою, вогонь знищив понад 9 800 квадратних метрів території. Пожежі були зафіксовані у Львівському, Червоноградському, Стрийському, Самбірському, Золочівському та Яворівському районах.

Саме через людську легковажність у таких умовах можуть виникати масштабні пожежі. Громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду, викидаючи недопалки на узбіччя доріг, залишаючи сміття у лісах або спалюючи його на присадибних ділянках.

На те, аби загасити значні пожежі в екосистемах, вогнеборцям потрібно багато часу та ресурсів. Тому мешканців Львівщини закликають робити все можливе, щоб не допустити виникнення займань. Дотримуйтеся правил безпеки, не розпалюйте багаття у лісах, полях та інших відкритих територіях. У жодному випадку не покидайте місце відпочинку, якщо не загасили вогнище!

Якщо ви помітили займання в лісах, лісосмугах та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101»!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *