ОСТАННІ НОВИНИ

Чоловіки намагалися підкупити прикордонників, щоб виїхати до Польщі

Олег Дерев'янко

|

У п’ятницю, 17 травня, на українсько-польському кордоні двоє чоловіків намагалися незаконно перетнути кордон та пропонували прикордонникам хабарі. Про це Львівському порталу повідомили в Західному регіональному управлінні ДПСУ.

За даними відомства, 33-річний житель Київщини мав намір виїхати до Польщі через пункт пропуску на Волині, надавши на контроль «липові» документи. Коли інспектор виявив у паперах ознаки підробки, чоловік спробував «вирішити» питання безперешкодного пропуску та запропонував прикордоннику неправомірну вигоду в розмірі дві тисячі доларів.

За 500 доларів та 100 євро сподівався потрапити за кордон й 52-річний громадянин, котрий слідував на виїзд з України через пункт пропуску «Краківець». Чоловік не мав законних підстав для виїзду з країни в умовах воєнного стану.

Аби йому не відмовили у пропуску через кордон, запропонував інспектору прикордонного контролю кошти.

В обох випадках прикордонники від неправомірної вигоди відмовилися та поінформували співробітників Нацполіції про виявлення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі». Йому загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна або без такої.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *