ОСТАННІ НОВИНИ

Як у Львові отримати компенсацію придбання генератора

Ольга Денисяка

|

До завершення воєнного стану у Львові продовжує діяти Програма часткової компенсації вартості за генератори для багатоквартирних будинків. Компенсацію за придбаний генератор можуть отримати мешканці будинків з поверховістю від 2-х поверхів, номінальна потужність генератора має становити від 2,5 кВт. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості електрогенератора, але не більше 30 тис. грн. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«Враховуючи, що зараз знову введені графіки погодинних відключень електроенергії, нагадуємо, що у Львові діє Програма часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської міської територіальної громади під час підготовки до опалювального сезону. Цю Програму ми запровадили у листопаді 2022 році. За цей час власниками багатоквартирних будинків придбано 133 генератори. Сума компенсації з бюджету міста на їх придбання становить понад 2,7 млн грн», – повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Для отримання компенсації відповідний пакет документів необхідно подати в ЦНАП або сервіс електронних звернень. Тоді, створена для цього комісія розглядає звернення, формує та затверджує перелік учасників, які відповідають вимогам Програми, та скеровує протокол головним розпорядникам коштів – районним адміністраціям. Районна адміністрація готує зведений перелік усіх учасників програми та готує проєкт розпорядження міського голови Львова про розподіл часткової компенсації на придбання електрогенераторів.

Детальніше про Програму відшкодування часткової вартості за генератори тут.

Також компенсацію вартості придбаного генератора можуть отримати підприємства – заклади харчування: кафе і ресторани, продуктові магазини, мініпекарні, перукарні, приватні заклади освіти тощо. Фінансова допомога від міста також становить 50% вартості електрогенераторів, але не більше 80 тис. грн.

За додатковою консультацією щодо цієї програми підприємці можуть звертатись до Центру підтримки підприємництва при ЛМР за тел.: (032) 254 60 15.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *