ОСТАННІ НОВИНИ

На півночі Вовчанська росіяни беруть в полон і розстрілюють місцевих жителів, – МВС

Маркіян Рой

|

У північній частині міста Вовчанська на Харківщині, де йдуть активні бойові дії, російські військові беруть цивільних мешканців у полон. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За його словами, у північній частині Вовчанська, де йдуть активні бойові дії, російські військові беруть цивільних жителів у полон. До сьогоднішнього дня на тій ділянці також тривала евакуація – Національна поліція України не припиняла вивозити людей попри всі загрози та під обстрілами.

Станом на зараз, за оперативною інформацією, російські військові, які намагалися закріпитись у місті, не дозволяли місцевим жителям евакуйовуватися: людей почали викрадати та зганяти до підвалів, наголосив Клименко.

«Відомо про перші розстріли цивільних російськими військовими. Зокрема, один із мешканців Вовчанську намагався втекти пішки, відмовився виконувати команди загарбників – росіяни його вбили», – повідомив міністр внутрішніх справ.

Евакуаційні групи Нацполіції продовжують працювати у Вовчанську попри інтенсивні бойові зіткнення та намагаються забезпечити подальшу евакуацію людей, відзначив міністр.

Нагадаємо, під час наступу на півночі Харківщини 11 травня російські окупанти взяли в полон цивільних мешканців Вовчанської громади. Деяким із них вдалось втекти 13 травня.

14 травня у селі Стариця Вовчанської громади російський військовослужбовець впритул застрелив місцевого мешканця. Також під час збройного нападу зник ще один чоловік.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *