ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики врятували життя десантнику з пробитою легенею та розтрощеним хребтом

Олег Дерев'янко

|

Спеціалісти центру «Незламні» (Unbroken) упродовж двох місяців рятували десантника у надважкому стані з пробитою легенею та розтрощеним хребтом. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Михайло, 40-річний автомеханік з Бердичева Житомирської області, у червні 2022 року добровільно став десантником. Минулої осені на Запорізькому напрямку отримав важке поранення під час мінометного обстрілу. Врятувавши життя двох своїх побратимів, він сам прийняв на себе основний удар.

Уламки ворожої міни пронизали ліву лопатку та легеню, розтрощили хребет і пошкодили спинний мозок. Це призвело до масивної кровотечі. Побратими затиснули рану тампонадою та евакуювали Михайла.

Десантника рятували лікарі з чотирьох міст: Запоріжжя, Дніпра, Києва та Львова. До центру «Незламні» у Львові він потрапив у вкрай тяжкому стані: знерухомлений і не здатний самостійно дихати.

Понад місяць Михайло боровся за життя на апараті ШВЛ у реанімації. Загалом у відділенні інтенсивної терапії лікарні святого Луки Першого медоб’єднання він провів 57 днів. Проте з першого дня надходження з ним почали працювати фізичні терапевти, які щодня проводять з ним заняття.

Завдяки злагодженій роботі мультидисциплінарної команди, правильно підібраному медикаментозному лікуванню та ранній реабілітації, Михайло вже здобув певні успіхи. Він не лише самостійно дихає, а й рухає руками та може самостійно приймати їжу.

Попри травму спинного мозку, яка назавжди залишила його тіло нижче грудей нерухомим, Михайло не здається і прагне й надалі бути корисним Силам оборони України. Він опанував мистецтво збиття ворожих дронів з кулемета і прагне передати свій бойовий досвід іншим бійцям.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *