ОСТАННІ НОВИНИ

Українців оштрафували на «Євробаченні-2024» за футболки з закликом звільнити захисників Азовсталі. Доповнено

Ольга Денисяка

|

Організатори «Євробачення-2024» оштрафували українську делегацію за футболки з надписом Free Azovstal Defenders в ефірі фіналу. Про це повідомила представниця України на «Євробаченні-2024» alyona alyona.

Співачка розповіла, що будь-які надписи та бренди були заборонені, охорона перевіряла весь одяг і, якщо на ньому був надпис, просили зняти його або ж заклеювали надписи чорним скотчем. Перед входом у залу українська команда вдягла футболки під свій інший одяг змогла пройти з ними в грінрум.

«Ми знали, що коли будуть показувати повтори виступів всіх артистів, то будуть показувати і саму делегацію. Тому коли до нас підійшла камера, наша команда швидко розкрилася і показали наш заклик на весь світ. Ми дуже ризикували, проте все вийшло. Я неймовірно рада, що нам вдалося нагадати світу про наших військовополонених», – йдеться в повідомленні.

Співачка зазначила, що за свій вчинок команда «відбилася просто фінансовим штрафом».

Доповнено: Співачка відредагувала свій допис, прибравши речення про «фінансовий штраф» за напис на футболках.

«Суспільне мовлення» заявило, що не отримувало скарг та штрафів за напис на футболках української делегації.

«Наразі Суспільне Мовлення як член ЄМС, який забезпечує участь представників України на Пісенному конкурсі Євробачення, не отримало жодних скарг та штрафів за нібито порушення правил», – йдеться в повідомленні.

Українські виконавці alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria після виступу співачки закликали до миру та свободи в Україні, сказавши: «Peace and freedom for Ukraine». Співачки набрали 146 балів від журі та 307 від глядачів та посіли третє місце.

Переможцем «Євробачення 2024» став представник Швейцарії – співак Nemo з піснею «The Code» Це перша небінарна людина, яка перемогла у конкурсі.
Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *