ОСТАННІ НОВИНИ

Швейцарія виграла Євробачення-2024. Україна увійшла в трійку

Маркіян Рой

|

У Мальме ввечері 11 травня відбувся другий фінал «Євробачення 2024». Переможцем став представник Швейцарії – співак Nemo з піснею «The Code» Це перша небінарна людина, яка перемогла у конкурсі. Про це повідомляє Суспільне.

Під час нагородження Nemo вже встигли зламати Кришталевий кубок «Євробачення». Для Швейцарії це третя перемога на «Євробаченні».

Українські виконавці alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria виступили у першій половині грандфіналу під номером 2. Після виступу співачки закликали до миру та свободи в Україні, сказавши: «Peace and freedom for Ukraine». Співачки набрали 146 балів від журі та 307 від глядачів.


Натомість на «Євробаченні-2024» у Мальме перемогли представники Швейцарії Nemo з піснею The Code. Це перша небінарна особа, яка перемогла у конкурсі. Вони отримали загалом 591 бал.


Фінальна п’ятірка артистів на Євробаченні-2024:

  1. Швейцарія
  2. Хорватія
  3. Україна
  4. Франція
  5. Ізраїль

Крім того, Велика Британія отримала нуль балів від глядачів та посіла 18 місце (46 балів від журі).

Nemo (справжнє ім’я Немо Меттлер) народилися у Швейцарії, в місті Біль, у 1999 році.

Зараз їм 24 роки, і вони з раннього дитинства демонстрували свій талант до музики, граючи на скрипці, піаніно та барабанах.

Nemo є небінарною особою та використовує займенники they/them (вони/їх).

Їхній перший мініальбом Clownfisch у 2015 році досяг 95 місця у швейцарських чартах, а справжнє визнання отримали у 2016-му – коли взяли участь у фестивалі SRF Virus (#Cypher), який став вірусним у соціальних мережах.

Загалом за свою кар’єру Nemo були нагороджені п’ятьма нагородами Swiss Music Awards (найбільша музична премія у Швейцарії).

У своїй музиці Nemo торкається таких тем, як гендерна ідентичність, психічне здоров’я та пошук свого місця в цьому світі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *