ОСТАННІ НОВИНИ

Через брак потужностей Україна імпортує рекордний обсяг електрики

Наталя Дуляба

|

В понеділок, 13 травня, Україна планує здійснити рекордний обсяг електроенергії з п’ятьох країн Європи, адже в енергосистемі зберігається значний дефіцит. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Так, протягом доби Україна імпортуватиме електрику з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови. Загальний обсяг – 19 484 МВт/год.

Також із 00:00 до 07:00 ранку було залучено аварійну допомогу від країн ЄС.

Станом на 09:10 ранку понеділка, 13 травня, споживання зросло на 6,7% у порівнянні з тим же часом в попередній робочій день – в п’ятницю, 10 травня.

«В енергосистемі більшу частину доби зберігається суттєвий дефіцит електроенергії. Причина – масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атаки», – йдеться у повідомленні.

Для промислових споживачів планують застосувати обмеження потужності з 17:00 до 24:00.

Енергетики наголошують, що обмеження споживання – це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми після п’ятої прицільної ракетної атаки ворога по електростанціях, здійсненої цьогоріч.

Всіх побутових споживачів теж закликають ощадливо використовувати електроенергію щодня з 17:00 до 24:00!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *