ОСТАННІ НОВИНИ

Переконаний, що Україна може тримати лінію фронту на сході, – Блінкен

Маркіян Рой

|

У Сполучених Штатах заявили, що затримка допомоги для Києва мала наслідки, а проте українські війська здатні ефективно утримувати позиції на сході. Про це розповів державний секретар США Ентоні Блінкен в етері CBS, передає hromadske.

Він наголосив, що багатомісячна затримка в затвердженні фінансування та надсилання обладнання в Україну мала «свою ціну».

Водночас він наголосив на нещодавньому виділенні пакета допомоги для України на 400 млн доларів. За словами держсекретаря, Сполучені Штати та Європа роблять «все можливе, щоб якомога швидше надати допомогу».

«Я переконаний, що Україна може ефективно тримати лінію [фронту] на сході, вона може продовжувати натискати на переваги, отримані в Чорному морі, […] а також тримати російські сили під прицілом, зокрема в Криму, щоб ускладнити для них продовження цієї агресії. Ми надаємо обладнання для цього, але це складний момент», – заявив Блінкен.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *