ОСТАННІ НОВИНИ

Суд взяв під варту кримінального авторитета, який напав на поліцейського

Андрій Котенський

|

Суд у Броварах обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави відомому кримінальному авторитету Віктору Журавлю, повідомляє Трибуна Бровари.

Судові засідання тривали близько 6 год. Спочатку суд розглянув скаргу захисту щодо незаконного тримання під вартою Віктора Журавля – в чому йому відмовили. А потім було засідання щодо обрання запобіжного заходу.

Під час засідання стало відомо, що Журавель, який увечері 8 травня в стані алкогольного сп’яніння плював на поліцейського, погрожував вбивством та наніс йому тілесні ушкодження є командиром підрозділу розвідників, молодший сержантом, який воює з 2022 р. У тому числі, і на гарячих напрямках.

Щоб узяти командира на поруки, клопотали його підлеглі з підрозділу та знайомі з іншої в/ч, які характеризували Віктора Журавля лише з позитивної сторони і зазначили, що не зможуть без нього повноцінно виконувати бойові завдання.

Дружина Журавля продемонструвала суду військові нагороди чоловіка (навіть від Залужного), а адвокат Руслан Яремчук зачитав службову характеристику на підозрюваного від командира частини та однієї з громадських організацій, членом якої є Журавель, які були виключно позитивні. Також адвокат зачитав подяки та зазначив, що поліція сама спровокувала на такі дії його підзахисного.

Сам Віктор Журавель каявся в хуліганстві і просив не обмежувати його свободу та залишити його з побратимами.

Прокурор Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Владислав Канюка клопотав у суду обрати запобіжний захід Журавлю, як тримання під вартою без альтернативи внесення застави, позаяк Журавель має одне кримінальне провадження, розгляд якого призупинений у суді на час перебування підозрюваного у війську, та є ризики виїзду його за кордон і впливу на свідків.

Суддя Олександр Скрипка задовольнив клопотання прокурора частково: під вартою Журавель перебуватиме до 8 липня, але з можливістю внесення застави в розмірі всього 242 тис.грн. Як тільки буде внесено заставу – Журавля звільнять із- під варти з покладанням на нього обов’язків. Прокуратура збирається подавати апеляцію.

Як повідомляє ZAXID.NET, Віктору Журавлю оголосили підозри за хуліганство, погрози вбивством поліцейському та нанесення тілесних ушкоджень поліцейському. За цими статтями Кримінального кодексу йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Віктор Журавель відомий участю у стрілянині в Броварах у 2020 році. Як тоді пояснив радник міністра МВС Антон Геращенко, стрілянина сталась через непрозорий розподіл маршрутів між «угрупуваннями, які кришують перевезення маршрутними таксі» та між «підприємцями збоку чиновників, які відповідають за цей напрямок роботи».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що стрілянина між перевізниками у Броварах свідчить про те, що «у виконавчих органах Київської області щось прогнило», і це «будуть лікувати». Президент Володимир Зеленський пізніше зустрівся з ним та закликав оперативно розслідувати цей інцидент.

Серед затриманих виявився кримінальний авторитет Віктор «Віха» Журавель. В 90-х він отримав 19 років в’язниці за розбій, вийшовши на свободу в 2010-му році. За інформацією порталу Obozrevatel, піля звільнення Журавель створив банду з трьох осіб, яка під виглядом колекторів стала вимагати гроші у людей і діяла на території всієї України.

У 2012-му році їх затримали і Журавель отримав ще 13 років в’язниці. Однак апеляційний суд скасував вирок, відправивши справу на додаткове розслідування. Згодом слідство передало її на новий розгляд, але термін утримання зловмисників під вартою закінчився.

Однак ще до офіційного звільнення із СІЗО, Журавель і ще двоє членів його банди були знову затримані – у справі про погрози прокурору і суддям, які продовжили для них запобіжний захід. Справу знову не вдалось довести до логічного завершення і підозрювані остаточно вийшли на свободу.

У квітні 2017 року на Журавля здійснили замах, після чого його у важкому стані госпіталізували в лікарню Броварів із проникаючим ножовим пораненням.

Також у лютому 2019 року він був внесений у базу сайту «Миротворець» за «свідому участь у дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні і деструктивний вплив на органи законодавчої і виконавчої влади в Україні».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *