ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада звільнила Кубракова з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення України

Олег Дерев'янко

|

Верховна Рада ухвалила постанову про звільнення Олександра Кубракова з посади віцепрем’єра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Постанову №11248 підтримали 272 народних депутати.

Згідно з пояснювальною запискою, метою звільнення Кубракова є створення окремого міністерства з питань розвитку громад, територій та житлово-комунального господарства.

Сам Олександр Кубраков заявив, що рішення про його звільнення з ним ніхто не обговорював.

«Керівництво фракції та очільник Уряду Денис Шмигаль зі мною це рішення не обговорювали. На засідання фракції та профільного комітету не був запрошений», – зазначив він.

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін зауважив, що рішення щодо звільнення Олександра Кубракова вразить довіру Західних еліт до української влади.

«Ця довіра (або її відсутність) прямо корелюється з підтримкою України. Ми в ЦПК будемо ще прискіпливіше контролювати закупівлі на забудові», – йдеться у повідомленні.

За словами Шабуніна, «зачищають Кубракова і його команду (держагенція відновлення – наступна) якраз з прицілом на цей багатомільярдний потік».

«Ну і Єрмак фіналізує чергове знищення альтернативного йому каналу донесення інформації до Зеленського», – зазначив керівник Центру протидії корупції.

Він додав, що наступним керівник Офісу президента Андрій Єрмак «зачищатиме» міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

«Ну і вітання депутатам від “Слуг”: ви сама несубʼєкта фракція в історії країни. Загалом ролі і вплив цієї Верховної Ради – нікчемний, як жодної попердньої. Останнє не лише сумно, а й критично небезпечно для країни. Особливо зараз», – додав Шабунін.

Нагадаємо, що 1 грудня 2022 року Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова з посади міністра інфраструктури і призначила його віцепрем’єром з відновлення України – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *