ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили схему незаконного видобутку піску

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили посадовця, який підпільно добував пісок на родовищі у Львівському районі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, йдеться про начальника одного із кар’єрів Львівщини. Встановлено, що він зі серпня по листопад 2022 року, тобто вже під час повномасштабної війни, організував незаконний видобуток піску.

Пісок нелегально добували на родовищі, яке розташоване за межами одного зі сіл колишнього Пустомитівського району, тепер – Львівського.

«Будучи начальником кар’єру, фігурант здійснював видобування корисних копалин поза межами земельної ділянки, визначеної спеціальним дозволом на користування надрами», – йдеться у повідомленні.

За допомогою спецтехніки та підпорядкованих працівників посадовець видобув понад 19 тисяч кубометрів піску. Таким чином державі завдано мільйонних збитків.

Чоловіку інкримінують незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі, вчинене службовою особою (ч. 3 ст. 240 Кримінального кодексу України). Слідчі дії тривають.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *