ОСТАННІ НОВИНИ

«Зливали» місця, де вручають повістки: адміністраторам каналів у соцмережах загрожує тюрма

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинились двоє українців, які у Viber і Telegram попереджали про місця на Київщині, де чоловікам вручають повістки. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, двоє чоловіків створили Telegram-канал та групу у Viber, де упродовж 2023-2024 років повідомляли про роботу працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на території Київської області.

Підозрювані розміщували інформацію про актуальні місця роздачі військовозобов’язаним повісток і таким чином допомагали уникнути мобілізації під час воєнного стану в Україні.

Про «локації» адміністратори довідувались від власної мережі інформаторів серед місцевого населення.

Обом чоловікам оголосили підозри за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період).

Обвинувальний акт щодо одного з них вже скерували на розгляд суду. Загалом зловмисникам загрожує від 5 до 8 років тюрми.

Нагадаємо, подібні Telegram-канали і Viber-чати діяли й на Львівщині. У них чоловіків мобілізаційного віку попереджали про місця, де ТЦК роздає повістки.

Адміністратори одного з таких каналів передали дані про учасників безпосередньо у військкомат.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *