ОСТАННІ НОВИНИ

Мобілізований в окупації українець розстріляв російських військових

Наталя Дуляба

|

Мешканець тимчасово окупованих територій України, якого мобілізували до лав російської армії, відкрив вогонь по шістьох загарбниках. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Мобілізований чоловік, отримавши від окупантів зброю, відразу повернув її у їхній бік. Таким чином він розстріляв шістьох російських військових. Відомо, що саме вони служили в артилерії та обстрілювали мирних жителів Херсона.

«Потрапивши до окупантів, місцевий мешканець ліквідував ворога й покинув місце служби», – йдеться у повідомленні.

Зараз рашисти намагаються розшукати підозрюваного, але всі спроби є марними. Водночас місцеві «військкомати» призупинили мобілізаційну кампанію в регіоні.

Зазначимо, що примусова мобілізація мирного населення на тимчасово окупованих територіях чи навіть залучення цивільних людей до організації військових операцій прямо заборонені статтею 51 четвертої Женевської конвенції 1949 року.

Стаття 8 Римського статуту прямо визначає примус громадян протилежної сторони до участі у військових діях проти їхньої власної країни, навіть якщо вони перебували на службі воюючої сторони до початку війни, воєнним злочином.

При насильницькій мобілізації чи призову до лав окупантів українців закликають скористатись алгоритмом здачі в полон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *