ОСТАННІ НОВИНИ

Традиційних обливань на площі Ринок не буде

Наталя Дуляба

|

На Поливаний понеділок 6 травня в центрі Львова скасували традиційні обливання. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Обливання водою – давня традиція українців у понеділок після Великодня. У Львові на площі Ринок завжди встановлювали все необхідне, аби всі охочі могли взяти участь у цій забаві. Втім цьогоріч, як і торік, масових обливань не буде.

«Обливаний понеділок – це традиція, яку львів’яни дуже любили. І на рівні міста ми з великим задоволенням її підтримували. Вперше зону для водних ігор та обливання на площі Ринок ми облаштували 10 років тому.  В цьому дійстві активну участь брав навіть мер міста. Але після широкомасштабного вторгнення ми відмовились від цього заходу. Не час для гучних забав та публічних веселощів. Наш народ завжди знав час і місце для суму чи радощів. Цим ми відрізняємося від дикунів з московії. Водяні батли на пл. Ринок обов’язково повернуться. Після перемоги», – прокоментував голова адміністрації міського голови Євген Бойко.

Тим, хто все ж бажає дотримуватись традицій Обливаного понеділка, пропонують йти до фонтанів на пл. Митній і біля Оперного театру.

Додамо, що традиційні обливання на Поливаний понеділок у Львові відбулися ще у 2019 році, потім їх скасували через пандемію коронавірусу. А згодом цю забаву не відновили, бо почалось повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *