ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вдарили по високовольтному об’єкту «Укренерго» на Сумщині

Наталя Дуляба

|

У ніч на понеділок, 6 травня, російські окупанти атакували енергетичний об’єкт у Сумській області. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Внаслідок ворожого ракетно-дронового удару по Сумщині пошкоджено високовольтний об’єкт НЕК «Укренерго». Без світла залишились 1 325 населених пунктів.

Аварійно-відновлювальні роботи розпочались одразу після відбою тривоги. Дотепер знеструмленим у Сумській області є 91 населений пункт, 18 із них – частково. Відновлювальні роботи тривають.

Як уточняють у Сумській ОВА, після атаки рашистів світло зникло у Сумах, у населених пунктах Сумського, Роменського та Охтирського районів.

В області в екстреному порядку скликали комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вона прийняла рішення щодо негайного відновлення роботи об’єктів критичної інфраструктури на аварійних джерелах живлення.

Також на Сумщині розгорнули роботу пунктів незламності.

За даними Офісу генпрокурора, після півночі війська РФ атакували «Шахедами» Суми. У місті пошкоджені будівлі та обладнання обʼєктів критичної інфраструктури.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *