ОСТАННІ НОВИНИ

Жінка з Одещини відправляла українок у трудове рабство в Румунію

Олег Дерев'янко

|

На Одещині правоохоронці ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми, який організувала 56-річна місцева жителька. Про це Львівському порталу повідомили в Державній прикордонній службі України.

За даними відомства, 56-річна місцева жителька шляхом обману підшукувала жінок з уразливим станом та з низьким соціальним рівнем життя для роботи за кордоном. Насправді ж українки потрапляли до трудового рабства.

По прибуттю до Румунії зловмисниця обмежувала їх в пересуванні та схиляла до співпраці. Також жінка заставляла своїх жертв звертатися до державних органів для оформлення соціальних допомог у статусі біженців. Після здійснення таких дій особам нараховувалися відповідні виплати. Використовуючи положення жертв, зловмисниця відбирала у них документи та кошти.

Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання фігурантки справи. У домоволодіннях зловмисниці виявили низку румунських документів для соціальних виплат потерпілим, мобільні телефони, сім-карти різних операторів, банківські картки Румунії та грошові кошти.

Наразі зловмисницю затримано та повідомлено про підозру за ст. 149 «Торгівля людьми» Кримінального кодексу України. За скоєне їй загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *