ОСТАННІ НОВИНИ

Веслувальники Львівщини вибороли друге командне місце на Кубку України

Олег Дерев'янко

|

Веслувальник зі Львівщини Віталій Вергелес у парі з волинянином перемогли у змаганнях на каное-двійках в Умані, завдяки чому здобули квиток на Європейський ліцензійний турнір. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА.

Кубок України з веслування на байдарках та каное відбувся в Умані. Змагання зібрали 405 найсильніших веслувальників країни. Вони боролися не лише за медалі, а й за путівки на Європейський ліцензійний турнір, де розіграють ліцензії на Олімпійські ігри в Парижі. Під час запливів були складні погодні умови зі сильним поривчастим вітром і дощем.

Результати представників Львівської області:

Веслувальник зі Львівщини Віталій Вергелес у парі з волинянином Андрієм Рибачком перемогли у змаганнях на каное-двійках на 500 метрів, завдяки чому здобули квиток на Європейський ліцензійний турнір, який відбудеться у Сегеді (Угорщина) 8-9 травня. Також дует переміг у запливі на 200 метрів.

Переможцями Кубка України серед дорослих також стали:

  • Зайцев Олександр – перші місця в індивідуальних запливах на байдарці на 200 метрів, 500 метрів та 5000 метрів, а також в байдарках-двійках на 200 метрів;
  • Терета Валерія – вихованка СДЮСШОР «Веслярик» перемогла в індивідуальних запливах на каное на дистанціях 1000 метрів і 5000 метрів;
  • Брезіцький Віталій, Брезіцький Олександр і Смілка Василь здобули перше місце у байдарці-четвірці на 1000 метрів. А Віталій Брезіцький переміг ще й у запливі на байдарках-двійках на 1000 метрів.

Переможцями змагань серед юніорів стали:

  • Вознюк Єлизавета – перемогла в індивідуальному запливі на каное на 200 метрів;
  • Бочелюк Артем та Лавренчук Максим перемогли в змаганнях каное-четвірок на 500 метрів;
  • Жук Марія – 1 місце в байдарці-четвірці на 500 метрів;
  • Вікторія Дячук та Титус Софія – 1 місце в байдарці-двійці на 1000 метрів;
  • Магир Маркіян – 1 місце в байдарці-четвірці на дистанції 500 метрів.

У підсумку, серед 21 області України веслувальники Львівщини посіли друге загальнокомандне місце, поступившись спортсменам з Полтавщини із невеликим відривом – на 120 очок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *