ОСТАННІ НОВИНИ

Всі конфесії Львова молились за мир та українську перемогу

Наталя Дуляба

|

У Вербну неділю, 28 квітня, всі релігійні конфесії Львова зібрались на спільну молитву за військових, мир та перемогу України. Про це Львівському порталу повідомили в адміністрації Гарнізонного храму.

Міжконфесійна молитва відбулась у Гарнізонному храмі святих апостолі Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Спільне богослужіння провели з нагоди Дня міста.

Єпископи та священники всіх конфесій молились за захисників та захисниць, справедливий мир та перемогу України у війні. На літургію зібрались львів’яни, представники влади, громадські діячі та інші.

Як додають у пресслужбі мерії, до спільної молитви долучились Львівський ПЦУ Макарій Малетич; Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій Рудюк; єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Володимир Груца; настоятель митрополичої базиліки Успіння Пресвятої Богородиці РКЦ о. Ян Нікель; духовний пастир Катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці Вірменської Апостольської церкви о. Карапет Гарібян; єпископ християн віри євангельської Володимир Якимів;заступник старшого пресвітера у Львівському регіоні євангельських християн баптистів Віктор Гайдучок.

«Ми сьогодні звершуємо міжконфесійну молитву, щоб показати всьому світові нашу єдність і незламність. Ми єдині для того, щоб бути підтримкою для тих, хто сьогодні на передовій боронить рідну землю», – наголосив настоятель Гарнізонного храму отець Тарас Михальчук.

На завершення літургії у храмі лунала молитва «Боже Великий, Єдиний».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР, Роман Дацьо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *