ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони встановили контроль над островом Нестрига на Дніпрі

Наталя Дуляба

|

Українські військові просунулися у районі Велетенського на Херсонщині та встановили контроль над островом Нестрига на Дніпрі. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Село Велетенське розташоване на узбережжі правого берега Дніпра, його ріка відділяє від лівобережжя Херсонщини, ця відстань становить менше 9 км.

Саме тут вдалося просунутись Силам оборони України та зайняти острів Нестрига – один з островів на Дніпрі.

За словами Олександра Сирського, ситуація в Херсонській та Запорізькій областях є напруженою. На Новопавлівському напрямку ворог намагається наступати в районі Старомайорського, на Оріхівському – в районах Роботиного та Вербового, на Херсонському – все ще сподівається вибити наші війська з Кринок. Однак успіху окупанти не мають на жодному з напрямків.

Також ЗСУ вдалося покращити своє тактичне положення в районі Синьківки (Куп’янський напрямок) та Серебрянського лісництва (Лиманський напрямок).

Нагадаємо, Олександр Сирський заявив, що ситуація на фронті загострилась. Росіяни хочуть захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту. Для цього вони зосередили основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах. Активно атакують по всій лінії зіткнення, на деяких напрямках мають тактичні успіхи.

Події на фронті змінюються дуже динамічно, окремі позиції переходять «з рук в руки» кілька разів за добу.

Найважче зараз на Донеччині. На захід від Авдіївки та Мар’їнки рашисти намагаються розвинути наступ і пробитись до Покровська та Курахового. Тому ЗСУ довелось відступити від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *