ОСТАННІ НОВИНИ

12-річна Яна Степаненко підняла прапор Львова: як місто відзначає своє 768-річчя

Олег Дерев'янко

|

У суботу, 27 квітня, на площі Ринок з нагоди відзначення дня міста відбулася урочиста церемонія підняття прапора міста: стяг підняла 12-річна Яна Степаненко, яка два роки тому втратила обидві ноги під час ракетного удару росіян по вокзалу у Краматорську. Також урочисто винесли прапори українських військових та оборонних структур. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Цього року, як і два попередні, у Львові не проводять гучних і масштабних святкувань до Дня міста. 768-річницю Львова присвячено захисникам України.  Відтак головною подією стала церемонія підняття прапора міста та винесення прапорів військових та оборонних структур.

Подія розпочалась із хвилини мовчання за всіма загиблими захисниками і захисницями України. Далі міський сурмач виконав «Мелодію міста», а потім дівчинка, яку пораненою евакуювали до Львова, підняла прапор Львова. Зараз Яна живе у Львові, має протези, бігає і збирає кошти для допомоги пораненим військовим.

Відтак, на знак пошани і подяки військовим, на площу Ринок винесли 14 прапорів: Державний Прапор України, прапори Генерального штабу, Міністерства оборони України, Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, Сухопутних військ, Національної гвардії України, Повітряних сил, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Військово-морських сил, Національної поліції України, Десантно-штурмових військ, Служби безпеки України та Сил спеціальних операцій.

Для виконання цієї почесної місії запросили курсантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Опісля усі спільно заспівали Державний Гімн України.

В урочистостях взяли участь військові, представники духовенства, почесні громадяни Львова, міжнародні делегації, представники міської та обласної влади, мешканці та гості міста.

Наприкінці події відбулась урочиста церемонія проходження почесної варти Національної академії сухопутних військ.

Фігури левів-охоронців міської Ратуші символічно одягнули у берети сухопутних військ і 80 окремої десантно-штурмової бригади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *