ОСТАННІ НОВИНИ

1600 дол. за меддовідку: на Чернігівщині викрили схему виїзду ухилянтів за кордон

Олег Дерев'янко

|

На Чернігівщині правоохоронці викрили 37-річного чоловіка, який разом з працівниками ТЦК та СП з іншої області оформляв чоловікам довідки про непридатність до військової служби. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Чернігівщини.

Встановлено, що 37-річний мешканець Чернігова вступив у злочинну змову зі службовими особами ТЦК та СП з іншої області. Діючи в їхніх інтересах, фігурант підшукував у Чернігові охочих платити гроші за ухилення від мобілізації.

За даними слідства, в лютому 2024 року до зловмисника звернувся саме такий громадянин. Він пообіцяв «замовнику» посприяти в отриманні довідки про визнання непридатним до військової служби, знятті його з військового обліку та подальшим безперешкодним перетином кордону. Цю послугу оцінив у 1 600 доларів: 1 300 – службовим особам з ТЦК та СП, а решту 300 – собі за «роботу».

Поліцейські затримали зловмисника під час отримання ним 1 400 доларів неправомірної вигоди.

Слідчі повідомили йому про підозру:

  • у пособництві в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення нею дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч.5 ст.27, ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України);
  • в організації незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України).

Зазначається, що в суботу, 13 квітня, суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою строком на 60 діб, з правом внесення застави.

Досудове розслідування триває. Проводяться подальші слідчі дії зі збору доказової бази для притягнення усіх причетних осіб до корупційної схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *