ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський заявив про нові ракетні розробки

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна розробила нові зразки ракет, і загалом оборонна промисловість дає «потрібні результати». Про це він сказав у своєму зверненні 10 квітня.

«Провів нараду щодо нашої ракетної програми. Головком, міністр оборони, Мінстратегпром, керівники відповідних підприємств. Серійне виробництво, нові зразки ракет. Деталі не публічні, але в нашої «оборонки» є потрібні результати. І головне, щоб тепер армія реалізувала ці результати», – підкреслив глава держави.

Як відомо, Україна зосереджує свої зусилля, зокрема на безпілотниках. Країна суттєво наростила виробництво власних дронів, зокрема й ударних, аналогів «Шахедів».

Станом на кінець лютого Україна наздогнала РФ за темпами вироблення аналогів «Шахедів». А в структурі ЗСУ навіть створили окремий рід сил для безпілотників.

Крім того, Україна вперше зуміла виробити рекордну кількість власних артилерійських установок «Богдана». Це є перша українська артсистема, розроблена під стандарт НАТО калібру 155 мм.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *