ОСТАННІ НОВИНИ

За ухилення від мобілізації мешканець Бродів отримав тюремний термін

Наталя Дуляба

|

30-річному бродівчанину, який не з’явився за бойовою повісткою на мобілізацію, дали три роки тюрми. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що в листопаді 2023 мешканець Бродів прибув до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, бо отримав повістку.

Військово-лікарська комісія визнали його придатним за станом здоров’я для проходження військової служби. Відповідно, тоді ж йому вручили бойову повістку, згідно з якою той мав з’явитися на загальну мобілізацію.

«Однак фігурант без поважної причини не з’явився до призовного пункту для проходження служби у визначеній військовій частині, чим порушив вимоги чинного законодавства та ухилився від військового призову», – йдеться у повідомленні.

Суд визнав чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 Кримінального кодексу України) і призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *