ОСТАННІ НОВИНИ

Солісти симфонічного оркестру запрошують до Львівської філармонії

Маркіян Рой

|

У п’ятницю, 12 квітня, о 19:00 Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії на чолі з диригентом Сергієм Хоровцем представить одну з улюблених програм музикантів – Солісти оркестру. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Впродовж більш як 121-літньої історії рівень симфонічного оркестру Львівської філармонії був традиційно високим, а кожен оркестрант без жодних застережень міг виступити у ролі соліста.  Водночас рідний філармонійний оркестр йому акомпанував. Творче спільне музикування збереглося і до сьогодні.

Тому такі концерти є особливо очікуваними як для солістів, кожен з яких радий продемонструвати свою майстерність перед публікою, – так і для слухачів, які завдяки цим програмам мають змогу краще познайомитись  з оркестрантами.

Вибрані музикантами твори якнайкраще розкривають потенціал їхніх інструментів, бо кому ж, як не солістам найкраще знати, хто написав найкращі соло. Так скрипалька Олександра Мороз та віолончеліст Дмитро Ніколаєв поділились історією гастрольної поїздки з оркестром, в якій виникла ідея виконати спільне соло, і було обрано Симфонічну поему Каміля Сен-Санса «Муза і поет».

«Ця музика дуже характерна і яскрава, але водночас романтична та ніжна. Вечір 12 квітня – чудова нагода розповісти слухачам емоційну історію відносин між поетом і музою та перейнятися атмосферою казкової Франції», – розповіла Олександра Мороз.

Також в програмі ви почуєте Концерт для альта з оркестром Белли Бартока у виконанні Андрія Савича та унікальний концерт для солюючого тромбона українського композитора Левка Колодуба, який з оркестром представить Богдан Лущ.

Тож пʼятниця у філармонії буде наповнена відкриттями, до яких ми і запрошуємо приєднатися.

Більше про концерт

Посилання на квитки

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *