ОСТАННІ НОВИНИ

В Академії сухопутних військ висадили саджанець Запорізького дуба

|

8 квітня у Національній академії сухопутних військ висадили саджанець легендарного 700-річного Запорізького дуба. Про це повідомив очільник НАСВ Павло Ткачук.

«Відродження легенди: Дуб Запорізький – у Національній  академії сухопутних військ! За переказами, саме під цим дубом у 1676 році на Хортиці кошовий отаман Іван Сірко з козаками Запорізької Січі писали знаменитого листа турецькому султану. Тепер його генетичний нащадок зростатиме у Національній академії сухопутних військ, яка не випадково несе ім’я ще одного видатного українського гетьмана – Петра Сагайдачного», – повідомив Павло Ткачук.

Очільник НАСВ подякував начальнику управління охорони природних ресурсів Департаменту екології та природних ресурсів Львівська обласна державна адміністрація Андрію Сенюку – за сприяння, Володимиру Баточенку – за активну участь у збереженні живих символів нашого козацького минулого та звитяжного сьогодення.

«Дуб Запорізький – не просто частина нашого природного середовища. Це – живий символ нескореності та історії народу України. Маючи понад 700 років, це дерево є свідком багатьох історичних подій та поколінь українців, які під його гілками знаходили притулок, сили та натхнення. Нехай цей саджанець росте й міцніє, як і наша воля до свободи та незалежності. І нехай кожен курсант та працівник Національної академії сухопутних військ, споглядаючи його, згадує про велич нашої історії та багатства, які ми повинні зберегти для майбутніх поколінь. Разом – до Перемоги», – додав Павло Ткачук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *