ОСТАННІ НОВИНИ

Орендарів землі у Львові через суд змусили виплатити 0,5 млн грн боргу

Наталя Дуляба

|

Гаражний кооператив «Конвеєр» сплатить до бюджету Львова понад 0,5 млн грн заборгованої орендної плати за землю. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Кооператив орендує у міста дві земельні ділянки площею 3,1 га та 1,2 га на вул. Шевченка, 367. Тут розміщені гаражі, право власності на які зареєстроване на фізичних осіб на підставі виданих кооперативом довідок.

Протягом 2021-2023 років кооператив «Конвеєр» користувався комунальною землею, але не платив оренду, лише земельний податок.

«Аргумент полягав у тому, що, мовляв, немає правових підстав для оплати, адже ухвалою Львівської міськради №794 від 12.06.1997 ділянку кооперативу дали в постійне землекористування. А отже він вважає себе постійним користувачем. Утім в кооперативі «забули» про те, що ділянку в постійне землекористування видали лише на 10 років, які уже минули. І, звісно, постійне землекористування за відповідачем не зареєстроване», – зазначили в департаменті містобудування Львівської міськради.

Заборгованість за користування комунальною землею перевищила 0,5 млн грн, тож мерія пішла до суду. Він зобов’язав боржника виплатити всю суму до бюджету Львова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *