ОСТАННІ НОВИНИ

На проспекті Свободи засяяли відреставровані автентичні ліхтарі

Олег Дерев'янко

|

ЛКП «Львівсвітло» відреставрувало 12 опор автентичних вуличних ліхтарів на пішохідній алеї від Оперного театру до статуї Матері Божої. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії Львова.

Підприємство замінило на центральній алеї на просп. Свободи 28 опор вуличного освітлення з 68 ліхтарями. При цьому 12 з цих опор є історичними і мають по три й п’ять ріжків. Вони були відреставровані та обладнані енергоощадними лампами.

Процес реставрації, кажуть комунальники, був багатоетапний, адже включав оцинкування та фарбування металевих елементів. Також натрієві лампи замінили на енергоощадні.

«Варто відзначити, що реставрація опор – це багатоетапний процес, який має свої особливості. Всі металеві елементи опор були оцинковані та пофарбовані, натрієві лампи замінені на енергоощадні та енергозберігаючі модулі, які не тільки візуально змінюють якість освітлення, але ще є і економічно вигідним рішенням», – розповідають у ЛКП «Львівсвітло».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *