ОСТАННІ НОВИНИ

Обмежено придатні чоловіки мають пройти повторний медогляд

Андрій Котенський

|

Чоловіки, які були визнані обмежено придатними до служби, мають пройти повторний медичний огляд протягом дев’яти місяців. Такі зміни передбачає законопроєкт про забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист (№ 10313), який Верховна Рада ухвалила напередодні, 21 березня, повідомляє Судово-юридична газета.

Також відповідними поправками передбачено, що на районні (міські) комісії з питань приписки покладається зняття з військового обліку призовників та взяття на військовий облік військовозобов’язаних громадян, яких за станом здоров’я визнано непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час.

Тепер, комісія з питань приписки може прийняти рішення про непридатність до військової служби, а норму стосовно обмежено придатних виключили.

Також виключено слова «або обмежену придатність» з п. «б» ч. 3 статті 26.

Ця норма регулювала, що військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом осіб офіцерського складу, звільняються за станом здоров’я – на підставі висновку (постанови) військово-лікарської комісії про непридатність або обмежену придатність до військової служби. Отже, тепер залишиться лише норма про непридатність.

Також виключено відповідну норму про обмежену придатність з підстав припинення контракту і звільнення з військової служби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *