ОСТАННІ НОВИНИ

НАЗК більше не вестиме реєстр «міжнародних спонсорів війни». Заява

Наталя Дуляба

|

Національне агентство з питань запобігання корупції 22 березня заявило, що більше не буде вести реєстр «міжнародних спонсорів війни» в Україні, який, як відомо, викликав обурення у деяких західних партнерів Києва. Про це йдеться на сайті НАЗК.

В агентстві кажуть, що передали Міжвідомчій робочій групі з питань реалізації державної санкційної політики інформацію, яка міститься у розділі «Міжнародні спонсори війни» порталу «Війна і санкції».

Також НАЗК готує до передачі відповідні документальні матеріали, які стали підставою для внесення іноземних компаній до такого списку.

Тепер користувачів, які заходять на сторінку «Міжнародні спонсори війни» переадресовують на «Державний реєстр санкцій». Все це зробили для «достовірного та єдиного інформування про офіційний перелік субʼєктів, щодо яких застосовано санкції в Україні».

НАЗК проінформувало Кабінет Міністрів про те, що, крім розділу «Міжнародні спонсори війни», складовими частинами порталу «Війна і санкції» є такі розділи: «Компоненти у зброї», «Інструменти війни», «Кандидати на санкції», «Війна і мистецтво», «Війна і спорт», «Іноземці в російських компаніях», а також списки фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовано санкції, зокрема, країнами-партнерами.

«Ведення зазначених реєстрів також потребує унормування та визначення державних органів, відповідальних за їхнє функціонування. Тому до вирішення цього питання доступ до цих розділів буде тимчасово закритий. Національне агентство вживатиме заходів з передачі інформації, яка міститься в інших складових частинах порталу «Війна і санкції» для забезпечення ефективної санкційної політики», – вказано у повідомленні.

У НАЗК наголошують, що відповідні рішення щодо реєстру «міжнародних спонсорів війни» ухвалили відповідно до витягу з протоколу №30 засідання Кабінету Міністрів України від 15 березня.

Нагадаємо, нещодавно після звернень від країн-партнерів Кабмін вирішив відмовитись від реєстру «Міжнародні спонсори війни», який вели на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Західні ЗМІ пишуть, що Україна закриває цей реєстр після негативної реакції з боку таких країн як Китай, Франція, Австрія та Угорщина.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *