ОСТАННІ НОВИНИ

В центрі Львова планують облаштувати нову велосмугу

Олег Дерев'янко

|

На вул. Словацького зроблять 50-метрову смугу для велосипедистів. Її вирішили облаштувати, оскільки на цьому місці вже ліквідовують просідання дорожнього покриття. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Нова велодоріжка пролягатиме від вул. Крушельницької до вул. Дорошенка. Замість бруківки, її замостять «римським каменем».

«Велосмуга на вул. Словацького передбачена  в перспективній схемі велосипедної мережі і є в пріоритеті на цей рік. Тому щоб двічі не проводити дорожніх робіт на цій локації, було вирішено облаштувати основу для майбутньої велосмуги в комплексі з поточним ремонтом покриття, який зараз триває. Так, на частині дороги, де пролягатиме велосмуга, демонтують бруківку і замість неї покладуть “римський камінь”. В подальшому на вул. Словацького буде облаштована  повноцінна велосмуга. Вона з’єднає існуючу велоінфраструктуру на вулицях Січових Стрільців та Коперника», – пояснили у департаменті міської мобільності.

У комунальному відділі Галицької районної адміністрації кажуть, що облікують і збережуть стару бруківку. Її можна буде використати знову, коли потрібно буде виправляти дороги у центрі міста.

Нагадаємо, поточний ремонт вул. Словацького у центрі Львова стартував 19 березня, адже тут просіла бруківка між вул. Крушельницької і вул. Дорошенка. На час робіт проїзд транспорту можливий лише однією смугою руху.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *