ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни активно донатили на українські дрони, – ГУР

Наталя Дуляба

|

Громадяни Росії виявились найактивнішими під час міжнародного збору на закупівлю чергової партії ударно-розвідувальних безпілотників «Сич» для підрозділів української розвідки. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

За чотири дні до збору коштів, який проводить телеканал Freedom, долучилося майже 3000 людей. З них – 1538 росіян, зокрема 200 москвичів, які відсканували QR-код із екранів своїх телевізорів та ґаджетів.

«Символічно, що пік донатів на дрони для українських розвідників від громадян держави-агресора збігся із проведенням так званих “виборів путіна”. Замість участі у кремлівському фарсі свідомі росіяни вирішили проголосувати доларом і євро заради свободи своєї держави. Це найкраща інвестиція у вільне майбутнє Росії, яке може настати лише при цілковитому знищенні та демонтажі терористичного режиму в Кремлі», – кажуть у ГУР.

До міжнародного збору на «Сичі» для воєнних розвідників долучились українці, які перебувають за кордоном, а також громадяни Латвії, Німеччини, Польщі, Молдови та інших держав.

Збір на дрони триває, необхідна сума – 25 млн грн. Банка доступна за цим посиланням.

Офіційні реквізити збору:

  • Приватбанк
  • Найменування отримувача: БО БФ ДІАНИ ПОДОЛЯНЧУК
  • Код отримувача: 44788312
  • Рахунок отримувача: UA133052990000026006026110711
  • Назва банку: АТ КБ «ПРИВАТБАНК»
  • Призначення платежу: на БПЛА «СИЧ» для ГУР МОУ

Додамо, що «Сич» – ударно-розвідувальний дрон українського виробництва. Він летить на 50 км у тил ворога та є стійким до засобів радіоелектронної боротьби.

Цей тип безпілотників активно застосовують підрозділи ГУР і спецпризначенці. За даними української розвідки, за допомогою «Сичів» уже вдалося знищити техніки росіян на понад 100 млн доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *