ОСТАННІ НОВИНИ

Працюємо 24/7, аби скоротити час надходження нових технологій у військо, – заступник Сирського

Наталя Дуляба

|

Заступник Головнокомандувача ЗСУ Андрій Лебеденко заявив, що технологічна перевага над ворогом є пріоритетом, тож військове керівництво активно працює, аби її якнайшвидше досягнути. Про це повідомляє Генштаб.

«Забезпечення технологічної переваги – один із головних напрямків протистояння російському агресору», – сказав Андрій Лебеденко під час дискусії «Як нам виграти війну: перспективи української промисловості».

За словами полковника, зараз одним з пріоритетів є забезпечення Сил оборони технологіями. Це і безпілотні системи, і автоматизовані системи управління. Окремий акцент – на системах радіоелектронної боротьби.

Також Андрій Лебеденко наголосив на важливості оперативнішого доступу ЗСУ до передових технологій, адже це і ефективніша бойова робота, і збережені життя військових.

«Головнокомандувач Олександр Сирський на сьогодні ставить чіткі завдання – зменшити час надходження у Збройні Сили новітніх технологій. Тобто час від моменту розробки й виробництва до постачання у війська нових технологічних рішень має бути максимально скорочено. Наша команда сьогодні працює над цим 24/7. Результати будуть», – запевнив він.

Нагадаємо, нещодавно Головком ЗСУ Олександр Сирський публічно заявив, що основною зброєю на фронті стають ударні безпілотники і, відповідно, засоби радіоелектронної боротьби, які дозволяють із ними боротись. Тому шанс на перемогу матиме той, хто першим здобуде тут перевагу.

Сирський каже, що цю перевагу над російськими окупантами допоможуть отримати сучасні технології, зокрема дрони. Тому саме цю сферу він називає своїм пріоритетом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *